Puterea prezentului Eckhart Tolle recenzie

Eckhart Tolle a experimentat o transformare spirituala profunda cand avea 29 de ani. A petrecut 10 ani explorand si invatand din experientele sale cu altii in schimbarea interioara. Este convins ca fiecare persoana poarta samanta iluminarii si fara de care nu ne-am putea ridica asupra predominantei mintii. Autorul foloseste in scrierea sa formatul intrebare raspuns prin intelegerea si practica puterii prezentului.


„Orice conține momentul prezent, acceptă-l ca și cum l-ai fi ales. Lucrează întotdeauna cu el, nu împotriva lui. Fă-l prieten și aliat, nu dușman. Acest lucru îți va transforma în mod miraculos întreaga viață.”


Tolle afirma ca pentru a te identifica cu mintea ta este sa fii prins in timp: sa fii detasat de trecut de amintiri si sa te legi de viitor prin anticipare. El ne provoaca sa ne schimbam constiinta timpului catre prezenta fizica. Este ceea ce maestrul Zen ne spune: Daca acum nu? Atunci cand? Este ceea ce Sufis inseamna cand vorbesc despre ei insisi ca si fii timpului prezent. Prezenta sau prezentul este cheia libertatii.


De îndată ce onorați momentul prezent, toată nefericirea și lupta se dizolvă, iar viața începe să curgă cu bucurie și ușurință. Când acționați din conștientizarea momentului prezent, orice ați face devine impregnat cu un sentiment de calitate, grijă și iubire – chiar și cea mai simplă acțiune.”


Rezistam momentului prezent cu jocuri mintale sau ne ingrijoram ori ne stresam ceea ce ne duce catre un moment din viitor. Este nevoie de exercitiu pentru a trai in prezent. Tolle prezinta urmatoarele exercitii:


De fiecare dată când urcați și coborâți scările din casa sau locul de muncă, acordați o atenție deosebită fiecărui pas, fiecărei mișcări, chiar și respirației. Fii total prezent.”


„Încercați un mic experiment. Închideți ochii și spuneți-vă: „Mă întreb care va fi următorul meu gând”. Apoi fii foarte alert și așteaptă următorul gând. Fii ca o pisică care urmărește o gaură pentru șoarece. Ce gând va ieși din gaura pentru șoarece? Încearcă acum.”


Cand faci ultimul exercitiu este posibil ca sa observam etichetele mentale si sa judecam experientele noastre si asta este ceea ce ne creeaza probleme, durere si nefericire. Oricand te surprinzi plangandu-te realizezi ca asta implica neacceptarea a ceea ce este. Tolle sugereaza ca e indicat sa faci un obicei din a monitoriza starea ta emotionala prin observarea proprie. El observa ca trebuie sa iti redirectionezi atentia de la gandire si corp catre propria fiinta.


Tolle vede relatiile ca pe o practica spirituala. El crede ca obstacolul major al barbatilor este gandirea si al femeilor este durerea corporala. In capitolele finale, autorul vorbeste despre permanenta si despre ciclurile vietii folosind negativitatea si natura compasiunii, dedicarea in relatiile personale, transformarea bolii in ilumnare si transformarea suferintei in pace. Tolle concluzioneaza ca iluminarea inseamna sa alegi sa fii in starea prezenta decat in alte momente din viata. Inseamna sa spui da a ceea ce este sau a ceea ce exista.

5 gânduri despre “Puterea prezentului Eckhart Tolle recenzie

  1. Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification seemed to
    be on the internet the easiest thing to be aware of.

    I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they just don’t know about.
    You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect ,
    people can take a signal. Will probably be back to get more.
    Thanks

    Also visit my page … кредито24 ру

    Apreciază

  2. My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP.
    I have always disliked the idea because of the costs.

    But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on a variety of websites
    for about a year and am nervous about switching to
    another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net.

    Is there a way I can transfer all my wordpress posts into
    it? Any kind of help would be really appreciated!

    Here is my web-site … financial strength rating

    Apreciază

Lasă un comentariu